.

Wednesday, March 24, 2010

Ελληνορθόδοξη Εκκλησία: Η συνομοσιολογία ως αντιαιρετικό όπλο /
Greek Orthodox Church: Conspiracy theories as an anti-sectarian weapon





«Οι Σπουδασταί των Γραφών [σημ. προηγούμενη ονομασία των Μαρτύρων του Ιεχωβά] διατελούν εις στενήν επαφήν με τους Ιουδαίους Σιωνιστάς, και ο Σύλλογός των, λυσσώδης Χριστιανομάχος, εργάζεται δια την αποξήρανσιν του Χριστιανισμού και κύριον σκοπόν προτίθεται το να παρέχη τας υπηρεσίας του εις τους Σιωνιστάς δια την προσπάθειαν της εγκαθιδρύσεως παγκοσμίου Ιουδαϊκού ιμπεριαλισμού».

Μιχαήλ Γαλανός,
Καθρέπτισμα των Σπουδαστών των Γραφών ή Χιλιαστών του Μπρούκλυν
,
τύποις "Φοίνικος", Αθήναι 1926, σ. 71
(διατηρήθηκε η ορθογραφία του πρωτοτύπου).

«Οι Χιλιασταί λιβανίζουν τους κομμουνιστάς και οι κομμουνισταί υποστηρίζουν τους Χιλιαστάς, αμφότεροι δε συμμαχούν και συνεννοούνται άριστα εναντίον της Χριστιανικής ιδεολογίας. Είναι γνωστόν πόσον εστοίχισε εις τους κομμουνιστάς ο αγών, τον οποίον ανέλαβον αφ' ενός μεν το Βατικανόν, αφ' ετέρου δε αι Ηνωμέναι Πολιτείαι εναντίον των. Δι' αυτόν δε τον λόγον οι κομμουνισταί δια των ανά τα διάφορα μέρη του κόσμου οργάνων των είχον εξαπολύσει λυσσώδη αντεπίθεσιν κατά των δύο αυτών μεγάλων εχθρών των. Εις την αντεπίθεσιν αυτήν πρόθυμοι σύμμαχοι και όργανά των παρουσιάζονται και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά. [...] Ο κομμουνισμός είναι η πλήρης απιστία εις Θεόν, εις ψυχήν, εις αγγέλους, εις πνευματικόν κόσμον, εις ηθικόν νόμον, εις δευτέραν παρουσίαν εις παράδεισον και κόλασιν και γενικώς εις όσα διδάσκουν αι Γραφαί. Είναι η ωργανωμένη και στρατευομένη αθεΐα. Προς αυτήν, λοιπόν, την αθεΐαν συμμαχούν και συνεργάζονται οι Μάρτυρες του Γιεχωβά. Και μόνον αυτό θα έπρεπε να τους καταστήση πολύ υπόπτους μεταξύ των ελευθέρων λαών. Δεν εξυμνούν μόνον τους κομμουνιστάς οι Χιλιασταί. Είναι περίεργον, ότι εγκωμιάζουν και επαινούν πάρα πολύ και τους Εβραίους και εδικώτερον, την διεθνή εβραϊκών οργάνωσιν, την γνωστήν υπό το όνομα "Σιωνισμός". [...] Είναι πολυάριθμα τα βιβλία και τα χωρία, εις τα οποία οι Μάρτυρες του Γιεχωβά ομιλούν τόσο εγκωμιαστικά δια τους Εβραίους ώστε να παρέχουν εύλογον την υπόνοιαν ή ότι είναι μετημφιεσμένοι Εβραίοι ή ότι συνεργάζονται με τον "Σιωνισμόν" δια την επιτυχίαν κοινών σκοπών ή ότι είναι όργανα της σιωνιστικής παγκοσμίου κινήσεως».
Ιωάννης Κολιτσάρας,
Οι Μάρτυρες του Γιεχωβά, Αι αιρέσεις των και η προπαγάνδα των
τεύχος Β',
Αδελφότης Θεολόγων Η "Ζωή", Αθήναι 1976, σσ. 132-135, 138
(διατηρήθηκε η ορθογραφία του πρωτοτύπου).

«Δεν είναι δυνατόν ν' αλωνίζουν οι Ιεχωβάδες στα πέρατα του Κόσμου και να πολλαπλασιάζωνται οι προσηλυτιζόμενοι. [...] Από την μια άκρη του Κόσμου ως την άλλη, όλοι οι Χριστιανοί, όλοι οι Έλληνες πρέπει να μάθουν, ότι οι Ιεχωβάδες είναι εχθροί της Πίστεως και της Πατρίδος. Και πρώτα απ' όλους πρέπει να το μάθουν οι υπεύθυνοι Κυβερνήτες του Έθνους και της Εκκλησίας. Δεν πρέπει ν' ανέχωνται άλλο τους Ιεχωβάδες να εργάζωνται κάτω από τα μάτια τους δια την ανατροπήν του Έθνους και της Θρησκείας μας. Πρέπει να μάθη το Κράτος, ότι δεν έχει πλέον μυστικά εφ' όσον ανέχεται την κατασκοπεία των Ιεχωβάδων. Ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδος βρίσκεται εδώ μέσα και εργάζεται ανύστακτα δια την υποδούλωσίν μας. [...] Διώξτε από τον τόπο σας τους Κατασκόπους Ιεχωβάδες, που ύπουλα εισέδυσαν μέσα στην αγαπημένη μας Ελλάδα και της τρώνε τα σωθικά και την ξεθεμελιώνουνε σιγά-σιγά. [...] Οι Ιεχωβάδες δεν είναι Χριστιανοί. Είναι κατάσκοποι και εργάζονται δια λογαριασμόν ξένου και αντιχρίστου κράτους. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα της κατασκοπείας και προπαγάνδας. Ουδένα κράτος έχει τέτοια κατασκοπεία, όπως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά. [...] Τα ίδια λέγουν και γράφουν και οι Μασώνοι. [...] Γιεχωβάδες και Μασώνοι προέρχονται από την ίδια ρίζα. Είναι προπαγάνδες των αντιχρίστων Εβραίων. Είναι οι προφυλακές του Εβραϊσμού, μέσα στα χριστιανικά κράτη. [...] Ποιες είναι οι αντιλήψεις των Ιεχωβάδων περί της έμφυτης αγάπης του ανθρώπου προς την έννοιαν της Πατρίδος και του Έθνους; Και τι λέγουν; Λέγουν ό,τι και οι κομμουνισταί. Όπως και εις την περίπτωσιν των κομμουνιστών, οι οποίοι, αρνούμενοι την ιδικήν των Πατρίδα, αναγνωρίζουν μόνον ως Πατρίδα των την Κόκκινη Μόσχα, έτσι και οι Ιεχωβάδες αναγνωρίζουν μόνον ως Πατρίδα των την Σιών. [...] Οι διεθνείς αυτοί εγκληματίαι υπερέβησαν σήμερον κι αυτόν τον Αρχιπράκτορα της Κόκκινης Μόσχας, καταστροφέα της Ελληνικής Παιδείας Παπανούτσον. [...] Ήλθε η ώρα το Ελληνικόν Έθνος, από του Ανωτάτου Άρχοντος μέχρι του τελευταίου ακρίτα αγρότου, με μίαν κοινήν κίνησιν να συντρίψουν την κεφαλήν της Ιεχωβιτικής κατάρας που φώλιασε στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας... Ο κάθε Ορθόδοξος Έλληνας, να πράξη το καθήκον του».
—Αρχιμανδρίτης Χαράλαμπος Βασιλόπουλος,
Η Κατασκοπεία των Ιεχωβάδων
,
εκδόσεις Ορθοδόξου Τύπου, σσ. 8-10, 23, 25, 26, 39
(διατηρήθηκε η ορθογραφία του πρωτοτύπου).

«Οι Ιεχωβάδες ξοδεύουν χρήμα άφθονον. Χρήμα με ουρά. Πού το βρίσκουν παρακαλώ; Ποιος εκτός των Εβραίων μπορεί να τα σκορπίζη έτσι; Οι Εβραίοι ελέγχουν τα 9/10 του πλούτου του κόσμου, του παγκοσμίου κεφαλαίου. Κυβερνούν οικονομικώς την Αμερικήν και εν μέρει την Ευρώπη και τα άλλας χώρας. Έτσι εξηγείται το ανεξάντλητο χρήμα των Ιεχωβάδων. [...] Οι ΕΒΡΑΙΟΚΙΝΗΤΟΙ Ιεχωβάδες, οι οποίοι καμουφλάρονται επιδέξια και εμφανίζονται με έντυμα προβάτου, είναι λύκοι βαρείς εναντίον του Έθνους μας. Παρουσιάζονται σαν Χριστιανοί, θρήσκοι και Έλληνες, ενώ εις την πραγματικότητα είναι αντίχριστοι, άθρησκοι και μισέλληνες. Αυτοί, που δεν παίρνουν όπλα —να το θυμάστε— όταν πιάση το κουπί τους νερό, όταν πολλαπλασιασθούν, θα μας πετσοκόψουν. Θα έχωμε νύχτες Βαρθολομαίου. [...] Αρνούνται, οι Ιεχωβάδες, να πάρουν όπλον, όταν καλούνται να υπερασπίσουν την Πατρίδα! 500 κατ' έτος στο στρατό δεν παίρνουν όπλο. Στην επιστράτευσι πολλοί καταδικάσθηκαν σε πολλά χρόνια φυλακή γιατί δεν πήραν όπλα. Τα αφεντικά τους, όμως, οι Εβραίοι δηλαδή, στρατολογούν και τις γυναίκες για την άμυνα του Ισραήλ!! [...] Οι Ιεχωβάδες, είναι για την Ελλάδα ο Δούρειος ίππος των Σιωνιστών Εβραίων, που μισούν την Πατρίδα μας. [...] Πώς θα αφεθή ανεμπόδιστος η δραστηριότης και η σύγκλησις συνεδρίων εις μίαν σκοτεινήν εβραϊκήν οργάνωσιν, η οποία είναι εστία ξένων πρακτόρων, (γιατί όχι και της ΣΙΑ), εχθρεύεται την Ελλάδα και συνεπώς, και το πολίτευμά της, και την ασφάλειάν της, και την πίστιν και τα ιδανικά της; [...] Οι υπεύθυνοι Κυβερνήτες του Έθνους και της Εκκλησίας και όλος ο Ελληνικός Λαός πρέπει να γνωρίζουν, να το βάλουν βαθειά στο νου τους, ότι οι Ιεχωβάδες είναι εχθροί της πίστεως και της Πατρίδος. Δεν πρέπει, συνεπώς, να τους ανέχωνται να εργάζωνται κάτω από τα μάτια τους εναντίον του Έθνους και να τους θέση εκτός νόμου. [...] Ας ξεσηκωθούμε όμως τώρα, χωρίς καθυστέρησι και αναλάβωμε αγώνα. Να πετάξωμε έξω από την άγια γη μας, το εβραϊκό αυτό όργανο, τον ξενοκίνητο Χιλιασμό. [...] Κάψε τα Γιαχωβίδικα έντυπα, όπου τα βρης, για να μη δηλητηριασθή κανείς. Μη συζητής με τους Γιαχωβάδες. Το ξεροκέφαλό τους δεν γυρίζει. Αυτοί παθαίνουν πλύσιν εγκεφάλου. [...] Αν καταλάβαιναν τον κίνδυνον οι κυβερνώντες, θα προτιμούσαν να αγοράσουν ένα ταγκς, ένα αεροπλάνο λιγότερο και να τυπώσουν αντιχιλιαστικά βιβλιαράκια και να τα σκορπίσουν σ' όλη την Ελλάδα».
—Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Πετράκη Χαράλαμπος Βασιλόπουλος,
Έξω οι Ιεχωβάδες Είναι Πολιτική Οργάνωσις των Εβραίων, Επαληθεύονται τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών"
,
εκδόσεις Ορθοδόξου Τύπου, Αθήναι 1975, σσ. 6, 8, 9, 11, 12
(διατηρήθηκε η ορθογραφία του πρωτοτύπου).

«Σήμερον υπάρχουν 2.000 περίπου αιρέσεις! Εξ όλων δε των αιρέσεων τούτων και των αιρέσεων του παρελθόντος η πλέον σατανική είνε η αίρεσις των Χιλιαστών ή Μαρτύρων του Ιεχωβά ή Σπουδαστών των Γραφών. [...] Χρηματοδοτείται δε αφθόνως υπό σκοτεινών δυνάμεων, και προπαγανδίζεται με τεραστίως δυσανάλογον προς τον αριθμόν των οπαδών της ποσόν εντύπων, και με τελείαν σατανικήν μεθοδικότητα. Οι υιοί του σκότους δραστηριώτατοι και πανουργότατοι. Οι δε υιοί του φωτός, και δη και κληρικοί, αδιάφοροι ως επί το πλείστον, με παχυλήν άγνοιαν των Γραφών, και με ζωήν ασυνεπή προς τας χριστιανικάς αρχάς και σκανδαλώδη. [...] Εάν η εξάπλωσις των Χιλιαστών συνεχισθή με τον αυτόν ρυθμόν, δεν θα είναι πολύ μακράν η ημέρα, κατά την οποίαν εις τον ιστορικόν και μαρτυρικόν αυτόν τόπον ούτε Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα υπάρχουν, αλλ' ούτε Έλληνες να πολεμήσουν δια την Πατρίδα. [...] Οι Χιλιασταί κατ' ακρίβειαν δεν είνε θρησκεία, αλλ' οργάνωσις και κίνησις με πολιτικούς μάλλον και οικονομικούς σκοπούς. [...] Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν αγαπούν την Πατρίδα, μάλλον δε και αντιπαθούν αυτήν. Χλευάζουν την σημαίαν, αρνούνται να λάβουν όπλα προς υπεράσπισιν της Πατρίδος και προφητεύουν την ταπείνωσιν όλων των άλλων Πατρίδων και παγκόσμιον επικράτησιν του Ισραήλ. Φανερός και εντεύθεν ο σιωνιστικός χαρακτήρ της Οργανώσεως των Μαρτύρων του Ιεχωβά, πολιτικής μάλλον παρά θρησκευτικής Οργανώσεως. [...] Οι Χιλιασταί είναι απάτριδες, διότι κατ' ουσίαν είνε αντίθεοι. Ο αγαπών τον Θεόν αγαπά και την Πατρίδα, την οποίαν ο Θεός έδωσεν. Ο δε μη αγαπών την Πατρίδα, ουδέ τον Θεόν αγαπά και ουδέ εις την Γραφήν πιστεύει αληθώς. Ειδικώτερον δε ως προς τους Έλληνας Χιλιαστάς, ούτοι είνε ανθέλληνες, διότι πρώτον είνε αντίχριστοι».
Νικόλαος Σωτηρόπουλος,
Αντιχιλιαστικόν Εγχειρίδιον
,
έκδοσις Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος "Ο Σταυρός", Αθήναι 1994, σ. 7-9, 15, 271, 277
(διατηρήθηκε η ορθογραφία του πρωτοτύπου).

*  Σχόλιο αναγνώστη που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο Ροΐδη Εμμονές,
στην ανάρτηση «Ορθοδοξία κατά Μαρτύρων Ιεχωβά [1]: Το μίσος της Εκκλησίας του δικέφαλου αετού», της 22ης Μαρτίου 2010.

2 comments:

Anonymous said...

Άμα θέλει κανείς να βρει πραγματικούς μασόνους, ας κοιτάξει την επίσημη λίστα:

http://www.grandlodge.gr/el/%CE%9F%CE%A4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82%CE%A4%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82.aspx

digiSapientia said...

Αγαπητέ αναγνώστη, έχετε δίκιο.

Είναι άλλωστε μια θεμιτή κοσμοθεωρητική επιλογή. Όποιος την επιλέγει δεν είναι είναι κακό να το ομολογεί. Το πρόβλημα είναι η υποκρισία.