.

Tuesday, April 19, 2011

Corfu, Greece, April 18, 2011:
A case of arson against Greek-Jewish heritage /

Κέρκυρα, 18 Απριλίου 2011:
Περιστατικό εμπρησμού κατά της Ελληνοεβραϊκής κληρονομιάς



Στην εβραϊκή συναγωγή της Κέρκυρας εισέβαλαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τρίτης, ανήμερα του Εβραϊκού Πάσχα, οι οποίοι έκαψαν περίπου 30 βιβλία. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή στην Ελλάδα μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την καταδίκη του, ζητώντας την άμεση σύλληψη των δραστών. «Την Κέρκυρα, που έχει το θλιβερό προνόμιο να είμαι μια από τις πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά αφανισμού των Εβραίων κατοίκων της στο Ολοκαύτωμα, την πόλη στην οποία οι Εβραίοι έχουν μια ιστορική παρουσία αιώνων με συνεισφορά στη ζωή της και τον πολιτισμό της, τη γενέτειρα του συγγραφέα και φιλοσόφου Αλμπέρ Κοέν, επιλέγουν κάποιοι να χτυπήσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που οι οπαδοί του Χίτλερ ξεκίνησαν την εφαρμογή του σχεδίου της "Τελικής Λύσης" του εβραϊκού προβλήματος: Με το κάψιμο βιβλίων και συναγωγών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Ισραηλιτικό Συμβούλιο σημειώνει επίσης ότι οι δράστες «προφανώς, ήθελαν να συνοδεύσουν και συμβολικά τις απαράδεκτες πράξεις τους, αφού επιλέγουν την ιερή ημέρα του εβραϊκού Πάσχα, την ημέρα που οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την απελευθέρωση των προγόνων τους από τον Αιγυπτιακό ζυγό, την ημέρα που συμβολίζει την ελευθερία» και καταλήγει: «ο αντισημιτισμός εκδηλώνεται με τον χειρότερο τρόπο για να εκφράσει το μίσος και τον φανατισμό».


33 Thus says the LORD of hosts: The people of Israel are oppressed, and so too are the people of Judah; all their captors have held them fast and refuse to let them go. 34 Their Redeemer is strong; the LORD of hosts is his name. He will surely plead their cause, that he may give rest to the earth, but unrest to the inhabitants of Babylon.

33 Αυτό έχει να πει ο ΚΥΡΙΟΣ των δυνάμεων: Ο λαός του Ισραήλ καταπιέζεται και το ίδιο συμβαίνει με το λαό του Ιούδα· όλοι όσοι τους αιχμαλώτισαν τους κράτησαν σφιχτά και αρνήθηκαν να τους αφήσουν να φύγουν. 34 Ο Λυτρωτής τους είναι ισχυρός· ΚΥΡΙΟΣ των δυνάμεων είναι το όνομά του. Σίγουρα θα υπερασπιστεί την υπόθεσή τους, έτσι ώστε να δώσει ανάπαυση στη γη, αλλά αναστάτωση στους κατοίκους της Βαβυλώνας.

–Jeremiah / Ιερεμίας 50:33, 34, NRSV.

No comments: